Cerimònies de comiat laiques

Una cerimònia de comiat és un ritual que ens ajuda a integrar la pèrdua d’un ésser estimat, i a expressar i compartir les emocions que sentim.
Les cerimònies de comiat laiques són aquelles en les quals no impera una religió concreta, i al mateix temps totes les espiritualitats són benvingudes.
Des de Som Provisionals, pensem que la neutralitat no existeix i que també la laïcisme pot ser utilitzat per a discriminar. Tenint en compte això, la nostra voluntat i sensibilitat ens porta a dissenyar cerimònies sempre en diàleg amb les necessitats i creences de les persones involucrades en aquestes.
Principalment a la Funerària Santa Susanna, serveis funeraris que són part de la Fundació Santa Susanna de Caldes de Montbui, l’única institució que presta serveis funeraris sense ànim de lucre a Catalunya i que forma part de l’Economia Social i Solidària (ESS).
També estem obertes a rebre propostes per facilitar cerimònies de comiat en les quals no intervingui cap empresa funerària.
Afins als nostres valors i mirada, a Santa Susanna treballen amb sensibilitat i voluntat de cuidar a les persones sense buscar el lucre. El fet de formar part de l’Economia Social i Solidària és una garantia de les condicions laborals dignes de les seves treballadores, el tracte humà amb les usuàries i clientela i la voluntat de millorar els serveis i instal·lacions pensant en les persones i no en l’acumulació de diners.
Santa Susanna ofereix serveis funeraris bàsics i complementaris, també acompanyament al dol. A més a més de donar servei a Caldes de Montbui, també n’ofereix a la capital de Barcelona i altres municipis (Per a més informació, recomanem contactar amb la Fundació). Disposa de sala de vetlla pròpia al mateix temps querecolza i acompanya les vetlles a casa. Aquest fet és important, ja que des de Som Provisionals defensem les vetlles a casa com a una pràctica d’autogestió de la mort.
La directora, Assumpció Ros, explica en aquest vídeo com va néixer la funerària.
Alba, Caren, Júlia, Assumpció i Núria a la Fundació Santa Susanna.

Visita les xarxes de la Fundació: