El dissabte 20 d’abril ens hem trobat a l’Ateneu Popular de Salt a la II Jornada Mortal. Durant el matí hem compartit experiències d’organització col·lectiva a la taula rodona “Alternatives al model funerari actual”. Per la tarda, després d’un dinar molt bo, hem compartit en un taller experiències personals de pèrdues i cures. Moltes gràcies a totes les participants per compartir històries, emocions, dolors… en la segona Jornada Mortal organitzada per Som Provisionals, amb el suport econòmic de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines.

Gràcies a les ponents per les experiències tan valuoses de poder popular i cures comunitàries: a l’Associació per la Repatriació dels Morts (ARM) de Salt, a l’associació Dret a Morir Dignament, a la cooperativa de consum Recer de Manresa i la cooperativa de consum Funerària Can Deu de Sabadell. Seguirem teixint juntes! I mil gràcies a lxs organitzadorxs d’aquesta jornada (Blanca, Júlia, Berta, Belén, Ainet, Alba, Núria, Júlia) per pensar i sostenir una proposta tan preciosa.

Per descomptat, hem tingut presents al poble palestí i a Brian Ríos (assassinat en custòdia policial, amb la complicitat i silenci de la institució mèdica i funerària). Perquè no hi ha morts dignes i sobiranes sense justícia social. El racisme i l’imperialisme són sistemes que van contra la vida, i és responsabilitat de totes fer-ne front.

Un dia com aquest dona sentit i força a la lluita que estem teixint entre totes. Una lluita que és pura vida i amor, trascendència i entrama. Seguim cuidant la vida, el morir, juntes i amb passió!

#PalestinaLliure🇵🇸 #justiciaparabrian