Recer, cooperativa de consum i suport veïnal

Recer és una cooperativa de consum i suport veïnal de Manresa que treballa per donar un bon acompanyament a persones que s’estan acomiant d’un ésser estimat que ha mort. Els serveis que ofereix són el relacionats amb l’enterrament, acompanyats de la sensibilització ciutadana al voltant de la mort i dels valors i possibilitats de l’Economia Social i Solidària.

Recer neix per oferir la gestió i intermediació entre les sòcies i les empreses funeràries per garantir preus justos i un tracte curós. Des d’aquí, es pretén ampliar la cartera de serveis i la xarxa (activitats de sensibilització, serveis d’assessorament legal, serveis de cura i acompanyament al dol, nous imaginaris pels rituals de comiat, estudis antropològics, utilització de materials més sostenibles que tinguin en compte el medi ambient…).

Amb Recer es dona continuïtat a una tasca que les vocalies d’enterraments (de les associacions veïnals de Manresa) han dut a terme els últims quaranta anys, model que plantejava dificultats de relleu i ha derivat al cooperativisme. Així, en 2023, el projecte es consolida i aconsegueix la subvenció Singulars, amb la qual s’inicia la col·laboració.